Fysiotherapeutisch consult

Consulten kunnen door iedereen in onze praktijk worden uitgevoerd.
Er zijn 2 soorten consulten:

1. Het consult fysiotherapie op aanvraag arts

In geval van een aanvraag van een officieel ‘consult fysiotherapie’ door een huisarts, bedrijfsarts of specialist, is het de bedoeling van de arts van ons advies te krijgen over hoe hij zou kunnen handelen in relatie tot uw klachten. Dat advies heeft dan met name betrekking op de vraag of wij vanuit onze deskundigheid op het gebied van het bewegingsapparaat uw klachten kunnen terugvoeren op problemen in houding en/of beweging.

U wordt dan niet in behandeling genomen, maar er wordt een eenmalig onderzoek uitgevoerd. Het verslag wordt binnen 5 werkdagen aan uw arts gezonden. De kosten van een door een arts aangevraagd consult worden vergoed door uw verekeraar, mits u aanvullend verzekerd bent.

2. ‘Second opinion’ of vrij consult met persoonlijk gericht advies

In het geval dat u voor uzelf en zonder verwijzing een zogenaamde ‘second opinion’ of een advies wilt, kunt u ook bij ons terecht. U kunt om een ‘second opinion’ vragen, wanneer u een bevestiging wilt van een diagnose van een arts of een andere fysiotherapeut, of wanneer u twijfelt aan de de behandeling die u nu elders krijgt.

Ook kunt u advies vragen, wanneer u een beeld wilt hebben wat uw klachten inhouden en wat u daar zelf aan kunt doen. Wij kunnen u daarin adviseren om toch contact op te nemen met uw huisarts of geven u een gericht advies op gebied van houding en/of beweging.
Voor beide consulten kunt u een uitgebreid verslag van ons krijgen.